QC / Lims Specialist

Home > About us > Career > QC / Lims Specialist

We zijn op zoek naar een specialist die de verantwoordelijkheid op zich neemt voor de verdere ontwikkeling van ons nieuw geïntroduceerde Lims-systeem, en tegelijkertijd helpt bij het uitvoeren van onze routinematige kwaliteitscontrole-tests. Je neemt de verantwoordelijkheid voor de administratie van Lims, met als doel het blijven uitrollen van nieuwe analysesets en het volledig vervangen van ons oude, op Excel gebaseerde kwaliteitscontrolesysteem. Je bent ook betrokken bij alle dagelijkse taken van de kwaliteitsafdeling en zorgt ervoor dat alle noodzakelijke tests zijn uitgevoerd en de vereiste documenten met succes zijn opgeslagen.

Ben jij een ervaren kwaliteitsprofessional die betrokken is geweest bij het beheer van QC Forms en dit duidelijk te maken aan je collega’s en deel uit te maken van een groter kwaliteitssysteem? Spreekt het jou aan om Quality Control (QC) taken te combineren en onze nieuwe Lims Software te helpen uitrollen binnen de onderneming ? Dit maakt het ideaal voor iemand die op zoek is naar een mooie mix tussen praktische en softwarevaardigheden. En krijg je graag de vrijheid om je eigen taken en activiteiten te plannen? Is een nauwkeurige administratieve afhandeling van deze werkzaamheden voor jou vanzelfsprekend? Dan nodigen wij je graag uit op ons kantoor voor een gesprek over de functie van:

QC / Lims Specialist, fulltime

Onze QC-afdeling bestaat uit 2 medewerkers, die samenwerken met 6 medewerkers van de R&D-afdeling. Dankzij de jarenlange ervaring van de medewerkers is er veel interne kennis en expertise waar je tijdens de inwerkperiode, maar zeker ook daarna, op terug kunt vallen. Onze productie is nu uitbesteed aan verschillende externe bedrijven en de last van het praktische kwaliteitscontrolewerk is gestaag verminderd, maar is nog steeds nodig om de kwaliteit van onze producten te garanderen. De noodzaak om ervoor te zorgen dat productiegegevens worden verzameld, opgeslagen en beschikbaar zijn om te delen, wordt steeds belangrijker binnen de afdeling. We hebben geïnvesteerd in AlisQI als onze Lims Quality Management Software, die nu is geïntroduceerd en al helpt bij het verbeteren van de QC-processen.

Wij zoeken iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt, Excel-formulieren overzet en waar mogelijk processen en procedures verder kan verbeteren. Je bent een van de twee QC-medewerkers, dus naast het Lims-specialisme omvat de functie uiteraard ook het helpen uitvoeren van QC-testen en het indien nodig verwerken van certificaten van onze leveranciers. De Lims-software is “no-code”, maar een goed begrip van Excel- en/of Twig-formules is een zeer goede basis.

Lims Taken

 • Hoofdsoftwarebeheer voor alle aspecten van QC/QA.
 • Leer en beheers de mogelijkheden van de Lims-software.
 • Samen met de QC Manager doorgaan met het introduceren van extra functionaliteit binnen het bedrijf, bijv. API-integratie, kalibratie, afwijkingsbeheer en conversie van resterende op Excel gebaseerde QC.
 • Ontwikkelen van het kwaliteitscontrolesysteem om de mogelijkheid te bieden analysecertificaten aan onze klanten te verstrekken.
 • Integratie van het systeem met onze externe partners.
 • Andere afdelingen helpen bij het leren van de mogelijkheden om de interne communicatie te helpen.

QC Taken

 • Het indien nodig uitvoeren van natte en fysieke QC-testen volgens de relevante norm.
  (Tests omvatten testen van viscositeit, dichtheid, FTIR, adhesie en mechanische sterkte)
 • Het uitvoeren van routinematige validatie van interne meetapparatuur en het regelen van externe kalibraties.
 • Onderhouden en bijwerken van documentatie met betrekking tot testmethoden en Lims-procedures.
 • Routinematige schoonmaak van het Laboratorium en het op peil houden van de voorraad.
 • Het creëren van analysecertificaten voor klanten.

Wie zoeken wij?
Je hebt:

 • Minimaal mbo werk- en denkniveau en je hebt (bij voorkeur) de opleiding MLO niveau 4 gevolgd;
 • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie en je bent bij voorkeur fulltime beschikbaar (32-36 uur per week is bespreekbaar). Ervaring op een laboratorium is belangrijk, een achtergrond in de chemie is geen vereiste.
 • Ervaring met werkzaamheden op het gebied van kwaliteitscontrole op een laboratorium en eventueel ervaring met onderhoud en kalibratie van apparatuur en met fysische en mechanische meettechnieken;
 • Uitgebreide ervaring met MS Office (vooral Excel, formules en voorwaardelijk opmaak) en database programma’s.
 • Een werkervaring met masterdatasets en het beheren of verbeteren van de mogelijkheden van Lims-systemen is een voordeel;
 • Ervaring met het samenwerken met externe leveranciers is ook een voordeel.

In deze functie zijn zelfstandigheid, het tonen van initiatief en goed kunnen samenwerken van groot belang. Daarnaast werk je nauwkeurig en je bent in staat heldere rapportages te schrijven. Je bent stressbestendig en je kunt goed overzicht bewaren over de voortgang van de werkzaamheden en keuringen. Tot slot vragen wij een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij?
Een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden (zowel via onze interne Academy als via externe opleidingsaanbieders), hybride werken, flexibele werktijden, een actieve personeelsvereniging en een prettige werksfeer.

Wie zijn wij?
edilon)(sedra is een internationaal leverancier van specialistische spoorsystemen voor treinen, trams, metro’s en kraanbanen. We leggen onze spoorsystemen aan in tunnels en stations of op bruggen, viaducten en overwegen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan spoorsystemen voor industrieterreinen, containerterminals of depots. En dat al meer dan 40 jaar! Wist je dat edilon)(sedra het grootste deel van de Nederlandse overwegen waar je dagelijks overheen rijdt geproduceerd en geïnstalleerd heeft?

Interesse?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk om onze afdeling QC / R&D te komen versterken? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv. Je kunt deze bij voorkeur digitaal versturen via het contactformulier hiernaast of naar hrm@edilonsedra.com

Voor vragen of meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met onze QC Manager via telefoonnummer T +31 23 531 95 19

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 5 MB.
Privacy(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.