QC Manager

Home > About us > Career > QC Manager

Heb jij enkele jaren ervaring als QC Manager en wil jij graag werken bij een open organisatie waar initiatief en innovatieve ideeën worden gewaardeerd? Speel jij graag een rol in de verdere ontwikkeling van QC naar een meer QA gerichte afdeling en vind je het leuk om met een nieuw team doelstellingen op zowel korte als lange termijn te ontwikkelen? Ben je ook gewend aan interactie met externe bedrijven? Dan komen wij graag met je in contact om de functie te bespreken van:

QC Manager, fulltime

De QC-afdeling bestaat momenteel uit 2 QC/R&D-technici en een QC-manager. Onze QC Manager heeft onlangs aangekondigd dat hij op kortere termijn met pensioen gaat, waardoor deze interessante functie met volop ontwikkelingsmogelijkheden en toekomstperspectief nu beschikbaar komt.

Onze productie is uitbesteed aan verschillende zakenpartners. De meeste kwaliteitscontroles worden nu door hen uitgevoerd, maar de noodzakelijke mechanische tests worden nog steeds in eigen beheer gedaan. Het plan is dat deze controles ook naar onze partners worden overgedragen. Je bent voor hen ook het eerste aanspreekpunt voor alle productie- en QC-problemen die zich kunnen voordoen. Het is daarom belangrijk dat je ervaring hebt met en inzicht hebt in productieprocessen. Onze partners zijn een mix van lokale en internationale bedrijven. We hebben 6 primaire partijen waarmee je contact zult hebben. QC-gegevens kunnen variëren van het ontvangen, controleren en opslaan van CoA’s tot het registreren en testen van monsters ontvangen van onze partners.

We hebben onlangs nieuwe Lims-software geïntroduceerd en bouwen dit als een platform om kwaliteitsgegevens te integreren en te delen en samen te werken met onze partners, om onze processen te helpen verbeteren. Jij bent verantwoordelijk voor het gebruik van deze software en het realiseren van de voordelen die dit kan opleveren. Je bent een proces- en data gedreven persoon die deze nieuwe tool kan gebruiken om samen met onze partners verbeteringen aan te brengen.

Uiteraard heeft de rol een sterke link met de QA-functie en omdat onze producenten de controle over alle testen overnemen, is er ruimte om dat verder te ontwikkelen. De huidige rol omvat het ondersteunen van externe leveranciersaudits en uiteraard ISO 9001-inspecties, dus auditervaring is ook een voordeel.

Door een aantal interne ontwikkelingen zal de samenwerking tussen de QC- en R&D-afdelingen verder worden geïntensiveerd, met als gevolg dat onder meer de QC/R&D Technici deels ondersteuning gaan bieden bij het uitvoeren van R&D-teststudies.

Intern is er veel kennis en expertise aanwezig onder collega’s. Tijdens de inwerkperiode, maar zeker ook daarna, kun je hierop terugvallen. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de Algemeen Directeur en werk je voornamelijk samen met de afdelingen R&D, Inkoop, QA en Knowledge Centre.

Hoe ziet jouw takenpakket eruit?

Zodra je bij ons start, maken wij je eerst wegwijs in de inspecties die in het QC-lab worden uitgevoerd en de administratieve afhandeling daarvan. Zo raak je vertrouwd met de uitvoerende taken van je team en leer je de organisatie en processen kennen. Hierdoor heb je de juiste tools in handen om het QC-team efficiënt aan te sturen en te coachen, terwijl je de QC-technici zoveel mogelijk stimuleert om hun werkzaamheden zelfstandig te plannen en uit te voeren. Daarbij zal je zo nu en dan in het laboratorium assisteren als het aantal inspecties dit vereist. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van leveranciers, houdt je toezicht op de naleving van gemaakte afspraken en begeleid en instrueer je derden bij het uitvoeren van externe QC-werkzaamheden. Samen met de QC Technici zorg je ervoor dat QC procedures en het QC handboek actueel blijven en verder worden uitgebreid, hetzelfde geldt voor de formulieren, rapporten etc.

Wie zoeken wij?

  • Ruime ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie en je bent bij voorkeur fulltime beschikbaar (36 uur per week is bespreekbaar). Een achtergrond in de chemie is niet vereist, ervaring met kwaliteitscontrole en mechanisch testen is belangrijk;
  • Kennis van kwaliteitscontrole, kwaliteitsborging en statistiek / six sigma principes.
  • Ervaring in een productie- of proces technische rol zou een voordeel zijn.
  • Ruime ervaring met MS Office (vooral Excel, formules en voorwaardelijke opmaak) en databaseprogramma’s.
  • Ervaring met het beheer van een Lims-systeem, bijvoorbeeld. AlisQi (op basis van Twig).
  • Geen bezwaar tegen reizen vanwege audits bij externe partners. Deze kunnen gevestigd zijn in Nederland, maar ook in het buitenland.

In deze functie zijn probleemoplossend vermogen, zelfstandigheid, initiatief tonen en goed kunnen samenwerken van groot belang. Je bent een daadkrachtige en integere leidinggevende die in staat is overzicht te houden op de voortgang van de werkzaamheden en inspecties. Tenslotte eisen wij een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?
Een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden (zowel via onze interne Academy als via externe opleidingsaanbieders), hybride werken, flexibele werktijden, een actieve personeelsvereniging en een prettige werksfeer.

Wie zijn wij?
edilon)(sedra is een internationaal leverancier van specialistische spoorsystemen voor treinen, trams, metro’s en kraanbanen. We leggen onze spoorsystemen aan in tunnels en stations of op bruggen, viaducten en overwegen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan spoorsystemen voor industrieterreinen, containerterminals of depots. En dat al meer dan 40 jaar! Wist je dat edilon)(sedra het grootste deel van de Nederlandse overwegen waar je dagelijks overheen rijdt geproduceerd en geïnstalleerd heeft?

Interesse?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk om deze functie bij ons in te vullen? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv. Je kunt het formulier hiernaast invullen of sturen naar: hrm@edilonsedra.com.

Voor vragen of meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met onze Algemeen Directeur via T +31 23 531 95 19

Dezevacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 5 MB.
Privacy(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.