QC / R&D Technician

Home > About us > Career > QC / R&D Technician

Spreekt het je aan om Quality Control (QC) en Research & Development (R&D) te combineren in 1 functie? En krijg je daarbij graag de vrijheid om je eigen taken en werkzaamheden in te plannen? Is een nauwkeurige administratieve afhandeling van deze werkzaamheden voor jou vanzelfsprekend? Dan nodigen we je graag uit bij ons op kantoor voor een gesprek over de functie van:

QC / R&D Technician, fulltime

Onze afdeling QC is klein, maar we hebben een goede samenwerking met de grotere afdeling R&D. Door jarenlange ervaring van de medewerkers is er intern veel kennis en kunde aanwezig waar je op kunt terugvallen in de inwerkperiode, maar zeker ook daarna. Een precieze verdeling QC / R&D is niet te geven, maar je kunt uitgaan van ongeveer 70-30. Met name in de zomermaanden zal de nadruk vooral liggen op QC-werkzaamheden, in de wintermaanden is er meer tijd beschikbaar voor R&D-taken. In de basis rapporteer je aan de QC Manager, maar voor de R&D-taken heb je rechtstreeks contact met de R&D Manager.

Hoe ziet jouw takenpakket eruit?

QC

Deze baan is voornamelijk praktisch en laboratoriumgebaseerd, vanwege de noodzaak om onze inkomende productieorders continu en tijdig te testen. Op ons QC-lab controleer je de fysische en mechanische eigenschappen van onze producten, volgens de betreffende norm en werkinstructie (testen omvatten het bepalen van viscositeit, dichtheid, ftir en mechanische testen). Zodra je de routinematige keuringen onder de knie hebt zal je ook steeds meer administratieve taken oppakken zoals de vrijgave van producten, verwerken van non-conformities en het opzetten van keurformulieren. We zijn bezig met de introductie van een nieuw lims-system om de gegevensuitwisseling tussen ons en onze leveranciers te verbeteren. Ook houd je je bezig met het onderhoud, de instellingen en kalibratie van onze meetapparatuur en je zorgt ervoor dat bestellingen tijdig worden gedaan zodat de voorraad van werkmiddelen op de afdeling op orde is.

In de afgelopen jaren is het aantal QC-keuringen minder geworden door de outsourcing van onze productie. Onze producten worden extern geproduceerd volgens onze recepturen en worden voor een groot deel ook extern gekeurd op kwaliteit. Naast de keuringen (inclusief administratieve afhandeling) die we zelf nog wel uitvoeren is er daarom ruimte gekomen binnen deze functie om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze producten en systemen: de R&D-taken.

Andere QC taken omvatten:

  • Registreren en voorbereiden van monsters voor testen (handmatig tillen tot 10 kg).
  • Verwerking van analysecertificaten van onze leveranciers.
  • Onderhoud en update documentatie met betrekking tot testmethoden.

R&D

Je ondersteunt de Mechanical Test Engineer bij het uitvoeren van testonderzoeken voor de (door)ontwikkeling van bestaande en nieuwe producten en systemen. Daarnaast zorg je voor een nauwkeurige rapportage van de onderzoeksresultaten conform de gestelde eisen, wensen en richtlijnen en het is van belang dat de technische projectadministratie up-to-date is. Voor het goed kunnen uitvoeren van de testonderzoeken is het van belang dat de apparatuur regelmatig wordt onderhouden en gekalibreerd, zodat de apparatuur ook op de juiste manier ingesteld kan worden.

Wie zoeken wij?
Je hebt:

  • Minimaal mbo werk- en denkniveau en je hebt (bij voorkeur) de opleiding mlo niveau 4 gevolgd;
  • Ruime ervaring in een vergelijkbare functie en je bent bij voorkeur fulltime beschikbaar (32-36 uur per week is bespreekbaar). Ervaring op een laboratorium is belangrijk, een achtergrond in de chemie is geen vereiste.
  • Ervaring met werkzaamheden op het gebied van kwaliteitscontrole op een laboratorium en eventueel ervaring met onderhoud en kalibratie van apparatuur en met fysische en mechanische meettechnieken;
  • Ervaring met het omgaan met en/of uitvoeren van externe leverancieraudits is een voordeel.
  • Ervaring met het gebruik van een lims-systeem is een pre’.
  • Uitgebreide ervaring met MS Office (vooral Excel, formules en voorwaardelijk opmaak) en database programma’s.

In deze functie zijn zelfstandigheid, het tonen van initiatief en goed kunnen samenwerken van groot belang. Daarnaast werk je nauwkeurig en je bent in staat heldere rapportages te schrijven. Je bent stressbestendig en je kunt goed overzicht bewaren over de voortgang van de werkzaamheden en keuringen. Tot slot vragen wij een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij?
Een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals pensioen, reiskostenvergoeding, opleidingsmogelijkheden (zowel via onze interne Academy als via externe opleidingsaanbieders), hybride werken, flexibele werktijden, een actieve personeelsvereniging en een prettige werksfeer.

Wie zijn wij?
edilon)(sedra BV is een internationaal leverancier van specialistische spoorsystemen voor treinen, trams, metro’s en kraanbanen. We leggen onze spoorsystemen aan in tunnels en stations of op bruggen, viaducten en overwegen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan spoorsystemen voor industrieterreinen, containerterminals of depots. En dat al meer dan 40 jaar! Wist je dat edilon)(sedra BV het grootste deel van de Nederlandse overwegen waar je dagelijks overheen rijdt geproduceerd en geïnstalleerd heeft?

Interesse?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk om onze afdeling QC / R&D te komen versterken? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv. Je kunt deze bij voorkeur digitaal versturen via het contactformulier hiernaast of naar hrm@edilonsedra.com

Voor vragen of meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met onze QC Manager of R&D Manager via T +31 23 531 95 19

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Accepted file types: pdf, doc, docx, Max. file size: 5 MB.
Privacy(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.